Nytt liv til gamle utemøbler:)

Jeg har hatt dette understellet stående en stund, det hører til en gammel utegruppe som bordplata dessverre ble helt ødelagt. Men jeg synes jo det er for galt å bare hive det på fyllinga, så med hjelp fra Pappan min har vi laget verdens enkleste bordplate til det, og syns nå jeg har verdens fineste bord igjen:)

Vi fikk de på byggevaren til å sage 6 lengder på 1,50(gran 48 ganger148) for oss,greit med alt man slipper å gjøre selv:)

Så skrudde vi to lenger fast i understellet og skråskjærte de litt slik at den kanten syns minst mulig da bordplaten er ferdig.

Så var det igrunn bare å måle til slik at plankene passet, borte hull og skru fast fra undersiden:)

Så var det bare å pusse lett på sidekantene og finne frem riktige farger:) Jeg har valgt å male bena svarte og beise plata i en gråtone:)

Slik ble bordet vårt! Nå gleder jeg meg bare til fint vær, venner og god mat rundt det nye bordet:) Neste prosjekt er krakker som passer til.

Liker du gjenbruk og DIY så følg meg gjerne på Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 om du vil:)

Mer gjenbruk av hermetikkbokser.

Her har jeg laget noen veggpotter av hermetikkbokser. De ble skikkelig koselige, og ganske enkelt var det også:)

Først skar jeg de i to slik at de kan henge inntil planken, jeg brukte en avbiter og en baufil og kløna meg gjennom boksen, og fikk det til etterhvert:)

Jeg har brukt ett universallim, som jeg la boksene på. Limet har litt lang tørketid, så dette lå ett døgn. Planken jeg har brukt er ifra ett ødelagt bord jeg hadde, så alt er gjenbrukt materiale her:)

Da de var tørre og satt godt fast, så brukte jeg akrylmasse for å få det penere i overgangen. Og tilslutt valgte jeg å spraye mine i eggehvit.

Nå henger de på veggen på kjøkkenet mitt, og jeg tror jeg kommer til å bli ganske gla i dem:)

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook under navnet Homemadebylise74 om du liker mine gjenbruk og DIY ideer.

Ha en flott dag videre!

redesign av gamle dører fortsetter :)

Jeg syns det er skikkelig stas å gjøre om gamle dører, gi nytt liv til noe som andre uansett skulle kvitte seg med. Og gamle dører får man lett tak i, men noen av de skikkelig gamle koster litt. Men man kan være heldig å få tak i tredører gratis også, slik som denne jeg har brukt her.

Denne døra var skikkelig stygg og ødelagt, det var store hull der låsen hadde vært osv, så en del jobb ble det. Først ble den skråskjært på midten, så snudde jeg den ene delen, slik at de passet sammen. Det gikk ann her siden den var lik begge veier:) Jeg er heldig å har tilgang på hjelp og riktig sag til dette, men om man ikke har det, så kan man selvsagt bare skjære den rett også 🙂 Så måtte det liming til, jeg har brukt vanlig trelim.

Etter å ha tatt på litt trelim, så skrudde vi de to delene sammen slik at de står i en vinkel. Så laget vi noen løsninger for å fylle de stygge hullene rundt omkring på døra. Jeg skal ikke stikke under en stol at det ble en del sparkling, men da må man bare tenke at det lønner seg til slutt, for det er kjedelig som fy!

Da døra sto på høykant la jeg en papp i bunnen som jeg tegnet opp hvordan hyllene skulle være. De ble saget ut med stikksag på vanlige hobbyplater, og deretter pusset godt, så de får finekanter.

Da var det bare å skru på plass hyllene og tette og sparkle litt til der det trengtes. Som du ser på bildet har vi bare puttet inn små plater vi har skåret til, der det var stygge hull og limt de fast og presset til det er tørt. Skruehull er helle ikke så pent så vi sparklet alle. 

Nå er hjørnehylla snart ferdig! Bare litt maling igjen 😉

Jeg syns den ble såååå fin, jeg har valgt å pusse litt i kantene etter at jeg malte, slik at den får tilbake litt av det gamle utrykket. Også har jeg skrudd på ett fint håndtak på den, det er bare for syns skyld da:) Jeg hang en knagg på siden også, slik at man kan henge noe der.

Her er ett bilde av detaljen med håndtaket, det har ingen nytte, men jeg syns det ble veldig fint:) Hva syns du?

Jeg må takke mine gode hjelpere Espen og pappan min, som alltid stiller opp da jeg får rare ideer. De hjelper til der egne evner svikter og da verktøy trengs.

Jeg legger samtidig ved to tidligere lenker over dørprosjekter, bare trykk på linkene nedenunder, så kan du ta en titt 🙂

http://lisewolden.blogg.no/1463327961_kan_man_lage_fine_ute.htm

http://lisewolden.blogg.no/1460289472_fra_dr_til_lavt_bord_.html

Jeg har flere bilder og innlegg på både Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 om du liker gjenbruk, DIY, interiør og andre rare saker 🙂

Ha en fiiiin kveld!

 

 

Jeg er så gla i gratis oppskrifter fra nærbutikken min:)

Jeg er så gla i de gratis oppskriftene fra nærbutikken min, og forøvrig alle dagligvarebutikker som deler ut oppskrifter. Så nå ville jeg ha de fremme på benken, slik at de blir lettere å bruke.

Noen ganger har det lett for å gå i det samme ved middagsbordet her hos oss, så da kan det være fint å ha litt inspirasjon lett tilgjengelig.

Jeg har rett og slett saget til fire palleplanker i den størrelsen det er på oppskriftsarket, og limt de sammen med trelim:) Her har jeg igjen brukt palleplanker, jeg syns de er så rustikke og fine. Men selvsagt kan alt brukes.

Da limet tørket spikret jeg på en bunn med små stifter. Bunnen jeg brukte er baksiden fra en gammel ramme som knuste, og siden lite går i søpla her, så hadde jeg den liggende.

Til slutt har jeg pusset en del rundt på boksen, så den fikk en finere finish. Knotten hadde jeg liggende, og den passet jo fint:)

Nå skal jeg gå løs på resten av oppskriftene jeg har tatt vare på, og få de frem, så de er lettere å få nytte av.

Liker du mine ideer, så følg meg gjerne på Instagram og Facebook, jeg heter Homemadebylise74 begge steder:)

gavepose til sommervinen av gamle jeans :)

Nå har det blitt en stund siden forrige innlegg, men her kommer ett tips til deg som kan sy litt. Ofte på denne tiden blir man bedt på sammenkomster i finværet, da syns jeg denne gaveposen som rommer to vinflasker er fin. 

Jeg lagde disse selv i fjor, men må nok lage flere, for det er jo litt koseligere å gi bort da man har gjort litt ekstra ut av det 🙂 Jeg legger ved en link på ett tidligere innlegg her også,som er litt enklere, det er blomsterpotter som også er laget av gamle Jeans.

http://lisewolden.blogg.no/1460190133_blomstrende_gjenbruk1.html

Tvi tvi med gjenbruk av slitte bukser!

 


Her er en litt annen type, knappene hadde jeg liggende, jeg sparer alltid på ekstraknappene som følger da man kjøper klær osv.

Her er ett bilde av delene jeg har brukt(søm må påregnes), den første der er forside og bakside, de runde har jeg brukt som bunn, den som er 30cm har jeg brettet i to på langs og lagd kanten nederst av, den på 36 cm har jeg også brettet dobbelt da jeg syr, det er selene, den på 52cm er øverste kanten, og den har jeg også brettet dobbelt. før jeg sydde. de små er hempene til beltet. (ves bruk av olabukse kan de gamle hempene brukes). Beltet har jeg ikke mønster på, så det må man bare tilpasse 🙂

Tvi tvi med syingen, det er ganske moro og de blir en artig gave 🙂

 

Om du liker Gjenbruk, DIY og interiør, så følg gjerne siden min på facebook og Instagram også, der heter jeg Homemadebylise74 begge steder 🙂 Ha en fin uke!