DIY-Kongletrær

I dag ble det en skikkelig innekveld, mens det var litt ruskevær ute. Så her bestemte vi oss for å lage noen fine dekorelementer av kongler vi hadde liggende. Supert prosjekt som er kjempekoselig å drive med, helt gratis, også blir de skikkelig fine også;)

Vi brukte bare litt kartong vi hadde i heimen å lagde en kjegleform først, tilpass størrelsen å klipp den til.Jeg hadde noen fine kongler liggende som var samlet tildligere, så demonterte dem først.Så var det igrunn bare å lime ivei, litt plundrete, men kjempekos å holde på med.

Når man har limt alt sammen vil ikke kartongen synes lenger.

De blir så fine synes jeg.Passet supert inn på hytta vår, også tror jeg nok vi kommer til å lage noen å ga hjemme også. Hva synes du?Takk for at du titter innom bloggen min, sjekk gjerne Instagram og  Facebook også, jeg heter Homemadebylise74 begge steder, evt bare trykk på linkene. Ha en fin dag!

Pimpa blomsterpotter!

Er det bare jeg som synes se amplene som blomstene er i da du kjøper dem er skikkelig nitriste? Her har jeg fiksa littegrann på dem, og syns det passa veldig godt ved hyttedøra.

De opprinnelige pottene er rett og slett ganske usjarmerende synes jeg.

Da kom ideen om å fikse bittelittegranne på dem, og  lite passer jo bedre enn kongler her vi har hytte, for kongler finnes overalt her.
Jeg dro på ett strøk med mørk bengalakk på mine først, så det hvite ikke skulle skinne så godt gjennom.

Så var det bare å sette igang limingen, husk å bruke lim som tåler en støyt da:)

Sånn, nå synes jeg de ble sååååå mye finere, er du ikke enig?

Dette hyttesysselet ble jeg veldig fornøyd med asså, jammen har det blitt en krans på døra også😅

Om du liker DIY-Gjør-Det-Selv prosjekter, gjenbruk og interiør, så følg gjerne sidene mine Homemadebylise74 på Facebook eller  Instagram

Jeg deler som oftes daglig bilder på Instagram og alle lenker til blogg legges på Facebook.

Lysestaker og blomsterpotte du lett lager selv

Jeg synes det er så klønete med kubbelys i utelyktene, er så lett å glemme at man skal blåse de ut. Derfor tenkte jeg at disse måtte være fine, for da kan jeg bruke telys som fortsatt kommer litt opp i høyden. Selvsagt må man passe på disse også, men de slukker ivertfall etter en tid.

Vi har en betongblander, men det trenger du ikke altså, går fint å vispe uten også til sånne småprosjekter. Jeg har brukt vanlig B20 tørrbetong her.

Jeg har rett og slett bare putta støpen oppi to kaffeposer og knyti en hyssing lett rundt. Hyssingen er bare for at jeg vil de skal de ut som små sekker, men har kan du jo boltre deg å støpe i Pringlesbokser eller hva du måtte ha for hånden. Da støpen er oppi, har jeg putta en lyskopp i toppen, slik at jeg får telys nedi etterpå;) bruk hva du har, vis du bruker noe du skal ta opp igjen etterpå, så smør den gjerne med litt olje først, så er den lettere å ta opp. Og legg  små steiner eller noe med såpass vekt at du får det nedi betongen.

Så er det bare å vente ett par dager på tørken, det er det værste jeg vet, for jeg er enormt utålmodig. Men her er det ikke annet å gjøre altså..

Sånn, endelig  ferdige, jeg malte mine med bengalakk, men selvsagt, de hadde vært fine i naturlig farge også, så det er ikke nødvendig.

De ble fine her hos meg, å passet glimrende i lykta.  Egentlig ble denne blandingen i poser en greie da vi hadde for mye betong etter noe arbeid i hagen, å da helte vi bare alt oppi betongposen igjen og gjorde akkurat det samme som med stakene, men denne skulle romme blomster og er en del større.Håper du likte disse og at det kan la deg inspirere til å lage noe selv.

Sjekk innom mine sider på Instagram eller Facebook om du vil, jeg legger ut nye bilder hyppig på Instagram og linker til blogg osv på Facebook, navnet er Homemadebylise74 begge steder.

ha en fin og kreativ sommer!

Ett skikkelig redesign- fra bord til krakk

Dette asså, det var ett skikkelig morsomt redesign. Vi hadde ett småtrist bord på hytta, men som med alt annet synes jeg jo det er for gæli å kaste det, for det er jo ett veldig solid og bra møbel.

Slik så det ut, men på bildet har jeg fjernet en glassplate som lå i toppen. Den har jeg lagt vekk i håp om å trenge den til ett senere prosjekt.

For en stund tilbake pusset vi det ned for å se om det ble bedre, men jeg ble alikevel ikke særlig tilfreds med dette bordet. Så da kom ideen om å lage en skikkelig solid lang krakk.

Siden det allerede var pusset ned, så slapp jeg det denne gangen. Da var det bare å sette igang. Jeg har fått god hjelp av samboeren min her, for han er en sabla god snekker også:) Passer jo supert for meg som stadig har nye ideer:)

Vi brukte en skinnesag for å dele bordet, men det går sikkert med vanlig sag også, må bare fuge litt ekstra.
Sann, da var det saget over, så vi kunne sette det sammen igjen.

Satte på en skive under å skrudde det fast igjen, her blir det selvsagt noe fuging etterpå for å skjule den sprekken som kommer.

Se her à, ganske stor forandring, ikkesant?

Å her kunne jeg jo ha gitt meg, men så kom ideen om å fylle dette hullet med noe….og valget falt på skifer, siden vi hadde det liggende. Også ville jeg gjøre noe med fargen da..

Se på denna fine krakken da, jeg elsker den asså<3

Hva synes du? Ble ivertfall en solid forandring om ikke annet, og den kommer til nytte igjen, det er jo det viktigste igrunn.

Jeg har pussa litt så det skinner litt gjennom, det er jo noe man må gjøre som man vil med, men jeg synes det er litt fint, og sånn «hytteaktig»

Helt hvor jeg skal ha den vet jeg ikke ennå, men finner nok utav det etterhvert.

Det gitteret som lå under glasset i bordplata fikk jeg en ide om å henge på veggen. For det var egentlig ganske fint, satte noen små trekuler bak, slik at det kom litt utifra veggen, så kan det dekoreres med litt lapper, bilder og småpynt;)

Ble ganske dekorativt på en ellers ganske hvit og kjedelig mur. Det var ennå ett gitter i bunnen av dette bordet, også har jeg glassplata til overs, men er helt sikker på at jeg skal få brukt begge de tingene til noe stilig etterhvert.

Sånn, håper du har fått litt inspirasjon til å ta vare på noen av skattene dine istedenfor å kaste det.

Gå gjerne inn på mine sider Homemadebylise74 på Facebook eller Instagram der legges lenker ut, og bilder av ulikt gjenbruk, interiør eller DIY prosjekter deles jevnlig på Instagram.

Ha en god dag!