Lag din egen sengegavl ⛏✂

Endelig er sengegavelen vi har ønsket oss ferdig, selv syns jeg den ble akkurat slik jeg hadde håpet på. Det er rart hvordan en ide kan endre seg fra begynnelse til slutt, men nå ble den ivertfall slik som dette til slutt og jeg syns den bli skikkelig elegant men samtidig litt hytteaktig.

Vi har valgt å bruke en kryssfinerplate i bakkant, litt fordi dette er ett materiale som kan tåle å være på en hytte med store temperatursvingninger, samt at den er lett å feste skruer og stifter i. Før jeg har trukket på selve stoffet har jeg lagt på ett lag med 2cm skumplast og ett lag med lerretstoff. dette har jeg trukket stramt på og gjort klar for finishen med det fine stoffet jeg har kjøpt meg. Først begynner jeg med møbelspiker for å neste det litt så jeg får det passe starmst og at stoffet samtidig blir rett på forsiden.

Da jeg er fornøyd, så stifter jeg det rundt hele med stifter, pass på at stoffet er rett, eller så blir det ikke resultatet særlig pent.

Så var det naglene, her må man finne sin egen måte å gjøre det på, men vær obs på at det må være samme avstand mellom naglene og at det er rett. En måte kan være å bruke maskeringsteip der du har merket av avstandene, om du ikke vil ta det på frihånd.

Da alle naglene var på plass var det tid for å lage en ramme rundt, her valgte vi 120mm hvite profilerte lister med hjørneklosser, og vi måtte fore de litt ut fra veggen for å få til slik at ramma stakk litt ut fra stoffet. Bare fordi vi syns det er penere, ikke noen nødvendighet.

Her ett bilde av utforingen om du vil prøve selv.

For å feste gavelen har vi skrudd den rett på vegg og da måtte vi legge en teip rundt skruen da vi skrudde i stoffet, eller så ville den bare trukket med seg trådene i møbelstoffet og ødelagt det.

For at skruene ikke skulle synes limte jeg bare hodene på møbelnaglene rett oppå med limpistol, lett og ta av igjen senere også om jeg vil trekke den i ett annet stoff eller noe.

Her ser du hvordan det ser ut da rammen kommer litt ut og vi har laget en liten glippe mellom stoffet og rammen.

Ble så fornøyd med resultatet, nå gjenstår bare ennå mer puter også skal jeg sy ferdig noen gardiner.

Takk for at du tittet innom bloggen min, om du vil se på flere av mine prosjekt kan du gjerne følge meg på Facebook http://www.facebook.com/Homemadebylise74/ eller Instagram http://www.instagram.com/homemadebylise74/

Ha en riktig fin dag!