Ikke kast de gamle buksene dine!

Vi reiste på hytta for å ha en søndag fylt av kreativitet, sying og gjenbruk, Jeg sa at de kunne ta med en bukse eller noe man skulle kvitte seg med, og se hva som ble til av en gammel bukse! Jeg syns det er herlig å se, at man kan få til artige interiører av ting som er ment for å kaste 🙂 Disse pottene var det Aina som laget 🙂

Vi gjorde det så enkelt som å klippe av bena…

Sy en rettsøm tvers over i bredeste enden..

Så sy rett over “snippene” og klippe av..(akkurat det samme som i forrige innlegg der vi sydde i tapet), så er det bare å klippe av å vrenge stoffet… og om man setter ett glass, flaske eller lignende oppi, så har du en vase! Vi gjorde det samme med øverste delen ab buksa, da ble det en ganske spesiell blomsterpotte 🙂

La fantasien slippe løs, sy i både søppel og stoffligheter, det blir både unikt og flott!

Takk for at du titter innom å leser, det er deilig om det kan inspirere deg til å tenke annerledes, å kansje stoppe deg fra å løpe rett i butikken å kjøpe noe nytt:)

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for flere bilder og ideer 🙂

Lag tøffe potter av tapet eller stoff, her ser du hvordan

Denne søndagen har vi hatt en skikkelig inspirasjonshelg, der vi har tatt i bruk diverse rester og laget fine blomsterpotter som kan tilpasses interiør og bruksområde.

Viser her først fremgangsmåte på å lage blomsterpotter av tapet, kjøper du en rull her så kan du kose deg i evigheter! Eventuelt, så har man ofte litt overskuddsrester etter gamle prosjekter.

Start med å brette tapeten i to, da blir den like pen inni som utenpå, om man vil det;)

Så liker jeg å brette ned kanten øverst i retten, det gjør at man får en kan i toppen av potta, som gir den det lille ekstra da den er ferdig.

Så bretter man den i to igjen med brettene mot hverandre og gjør klar til å begynne å sy. Har man ikke symaskin, så går det sikkert å stifte også, kansje ikke like pent, men ikke la det stoppe deg i å prøve.

Så er det bare å sy langs hele kanten…

Od deretter den andre siden, den som skal bli bunnen på potta..

Da du har gjort det, vil den se slik ut..

Da pleier jeg å krønsje den skikkelig, så den blir lettere å forme..

Så må man forsøke å lage bunnen, da må man skvise så man får en tipp i hver side..

Som man måler til slik man vil…

Lag gjerne en strek å følge da du skal sy,,

Så er det snart slutten… men først må man sy hver “tipp”

Så klippe av overskuddet..

Så må de vrenges, det er ikke alltid like lett, da en del tapeter er ganske tykke, det er derfor jeg krønsjer de skikkelig først 🙂 Ikke gi opp, du får det til etter hvert 🙂

Se så morsomme de blir!! 🙂 Skikkelig tøffe og sklir godt inn hos de fleste.

Her i en helt annen tapettype, men fortsatt like flott synes jeg..nesten så man får litt dilla mens man holder på, for det er så lett, billig og fint.

Selvsagt kan man gjøre akkurat det samme i stoff, som på dette bildet..Super som brødkurv også.

Tusen takk for at du leser bloggen min! Håper virkelig den kan inspirere deg til å lage ditt egne personlige interiør, og gjerne av ting du ellers ville kaste, eller finner ute i naturen. Da er du med på å legge ditt eget grønne avtrykk samtidig 🙂 Følg meg gjerne på Facebook og Instagram også, der legger jeg stadig ut noe:)

Ha en super dag!

Gammel lampe i ny drakt.

Jeg fant denne gamle lampa på gjenbruksbutikken på Lillehammer, og syns den hadde potensiale. Noen mener nok at man ikke skal “ødelegge” lampens opprinnelige look, men så lenge jeg ikke kan bruke den slik den er, så synes jeg det er lov å gi den nytt liv i mange år til hos oss.

 

 

Når man skal spraylakkere er det viktig at man også der tar seg tid til å grunne materialet man skal fornye, gjør man ikke det, så vil det fort bare flasse av, å det er så kjedelig da man har lagt ned masse tid og arbeid i det. Etter grunningen har jeg brukt en sort matt lakk, jeg synes sort er flott, samtidig som det får godt frem konturene. At lakken er matt gjør den bare ennå mer stilig i mine øyne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den orginale lampeskjermen ble igjen hos gjenbruksbutikken, så får jeg se om jeg finner en passende skjerm etter hvert, men frem til det, så får den fungere med en stilig dekorpære hos oss. Klarte ikke å vente med å ta bilde av den til jeg kom hjem, så har tatt bilde ute på hytta i finværet. jeg syns den ble fantastisk fin, og gleder meg til å finne en egnet plass til den! En ting er ivertfall sikkert…ingen har maken! Så oppfordringen denne gangen må bli at man alltid må tenke seg om litt ekstra før noe går i søpla, med litt omgjøring kan den kansje leve i mange år til. Og er man ikke intressert i det hele tatt, så lever ivertfall til gjenbruk:)  Din søppel, kan være en skatt for andre 😉

Tusen takk for at du titter innom å leser i bloggen min, jeg håper det kan inspirere til å ta mer vare på det man har rundt seg å ikke kaste alt rett i søpla.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også om du vil, ha en fortsatt fin dag!

 

Ett innendørs tre!

Jeg elsker trær og har alltid drømt om å dra ett inn i hus, og denne påsken ble det slik. På bildet her står det i gangen, men etter å ha flyttet litt rundt på det, fikk det til slutt sin plass i stua, her på hytta 🙂 Jeg synes igrunn det er finest jo større kvistene eller trærne er, da gjør de litt ekstra utav seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tipset om å sette fine fjær på, fikk jeg fra Finn Schjøll, og kjøpte også de fine fjærene hos Finn Schjøll blomster i Storgata. På sin messestand under hagemessen hadde de masse flotte pyntede trær, da kunne jeg ikke dy meg, og fylte hytta med både trør og fjær 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er viktig å folde fjørene litt da man setter de på, da får de litt samme utrykket som Magnolia synes jeg. Mens jeg var i gang å dra skogen inn i hytta, laget jeg en liten buske på badet også, denne gangen med hvite fjær.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Jeg var så heldig å få noen små fine fugler i påskegave fra en god venninne, så de fikk også plass på kvisten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for at du tittet innom bloggen her, følge meg gjerne på min instagram https://www.instagram.com/homemadebylise74/ også om du vil! Evt er jeg også på Facebook  https://www.facebook.com/Homemadebylise74/ .

Ha en fin Påske!