Fra papiravfall til veggdekor

Endelig har jeg funnet en måte å lage min egen personlige, gjenbrukte og ikke minst nesten gratis veggdekor. Jeg skjønner at det ikke faller i smak hos alle, men jeg elsker hver gang jeg kan lage noe helt unikt og fint av noe som ellers ville havnet i søppla. Denne gangen er det papiravfallet som satte igang hjernen min til å tenke….det går jo fint å lage eget papir, hva om jeg drar det litt lenger å prøver på ett fat, eller flere. Jeg prøvde både med eggekartong alene som jeg tenkte har en del stivelse i seg, men så viste det seg å gå like fint med vanlif papirsøppel, alt i fra melkekartonger til pappen som er utenpå majonesen.

Så fint da, også kunne bruke avfallet til noe stilig.

Først la jeg la all pappen og papiret i vann over natten, så det ble skikkelig gjennom bløtt, ser i ettertid at jeg like gjerne kunne blandet både kartonger, papp og papir, så det kommer jeg til å gjøre neste gang, så lenge man allikevel tenker å male de.

Bløtlegges over natten.

Dette var litt merkelig, men fungerte helt fint, jeg puttet alle biten i blenderen og lagde en søpplesmoothie rett og slett, denne blandingen lot jeg være ganske blør for å lettere kunne klemme den runde en bolle senere.

en passe guffen blanding er ferdig:)

Når blandingen var ferdig tok jeg passende boller og dekket de med aliminiumsfolie, slik at det ikke skulle by på problemer å få av massen igjen da den tørket. Så er det bare å klemme ut en del av vannet, enten bare i hånden, eller så kan man helle massen over i en sil, men litt fuktighet må det være så man greier å forme det slik man vil. Nå kan du bare dekke bollen med ett greit lag av massen å sette det til tørk, dette tar jo litt tid, men er du så heldig at det er sol og sommer ute, så går det jo ganske fort. Nedenunder har jeg laget noen stive kort også, som jeg tenkte å bruke til pakkelapper eller noe;)

her står noen av bollene til tørk i sola.

Det ser litt rart ut, men de blir ganske fine da de er ferdig tørket.

Ferdig formet og tørket eggekartong

Om man vil ha rette fine kanter kan de lett klippes til med en god saks, jeg lot noen av de være litt rufsete i kantene, fant ut at jeg likte de litt rustikke. Jeg ville farge mine, så fant noen rester i garasjen og satte igang, dette gjorde jeg også ute i sola, så tørken gikk fort her også:)

Disse ble sorte.

Denne gangen ble de sorte, men jeg skal nok eksperimentere litt mer på dette og kansje gå løs på malingsrestene å blande noen egne fine farger neste gang;) jeg testet også med litt bladgull på noen for å se om det ga en fin effekt, vis du liker det, så får du tak i bladgull for en grei penge i hobbybutikker ivertfall, for man trenger jo ikke så mye.

prøvde først med en slag hobbymaling i gull, men synes ikke det ble så fint, så testet bladgull.

Skal jobbe mer med dette kjenner jeg, for det var veldig gøy:) Også synes jeg det ble ganske så fint til å være første forsøk! Likte du det? I tilfelle så er det jo bare å gå rett i papiravfallet å legge det i vann:)

De er jo veldig røffe, men jeg synes akkurat det ble ganske fint;)

Håper du fikk litt inspirasjon til noe gøy å finne på her, man kan jo lage helt andre ting også. Jeg kommer nok til å fortsette med dette, kansje lage litt andre former og bruksområder. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvor hvordan jeg skal ha de ennå, men klarte ikke å vente med å prøvehenge de å ta ett bilde;)

Takk for at du er inne å leser bloggen min, jeg har en konto på Instagramog Facebook  du kan følge vis du synes det er gøy med gjenbruk, interiør og gjør-det-selv prosjekter:) ha en super dag videre!

Ta vare på løkskalllet å lag egen naturlig plantegjødsel.

Liker du tanken på å lage egen naturlig gjødsel til plantene dine? Jeg fikk høre at det tørre skallet på løken skulle være vidundermedisin, og nå har jeg testet det ut. Hjemme hos oss blir det brukt veldig mye løk i alle varianter, og jeg har begynt å ta vare på skallet, grunnen er at det er fullt av næringsstoffer som plantene mine trenger for å vokse seg ennå frodigere og finere.

Her er det altså mulighet for å unngå dyre kjemikalier som heller ikke er det beste for natur og miljø. Jeg har ett glass stående på benken, som jeg stadig putter det tørre skallet på løken oppi da jeg lager mat, da vil jeg alltid ha tilgang på det.

Jeg synes skallet er ganske dekorativt å ha på benken også, men synes man ikke det, så kan man jo bare gjemme det vekk.

Når jeg har spart opp litt, så blander jeg en neve løkskall med 1 liter vann, og lar det stå natten over. da det har stått natten over siler jeg det slik at jeg får helt rent løkvann og vanner plantene mine med det:)

 

Slik ser den naturlige gjødselen ut da den har stått over natten og du har silet den ferdig.

I dag har jeg plantet litt om, og samtidig gitt alle plantene våre en skikkelig løkbehandling. Tenker de har fått det fint nå og er helt klare for våren:)

I dag får alle plantene våre en skikkelig løkboost.

Nå må jeg spare ennå mer skall, slik at jeg kan lage en miks til uteplantene våre også, for jeg har jo ikke greid å vente med å småplante litt på trappa;)

Takk for at du leser bloggen min, håper du har fått noen tips;) Titt gjerne innom Homemadebylise74 på facebookog Instagram

Der legger jeg stadig ut bilder på mine prosjekter innen Interiør og “gjør-det -selv” prosjekter . ha en fin dag!