Lage krans av tørka kongler☺

Nå endelig fikk jeg satt meg ned å laget en krans av konglene jeg plukket i fjor. Kongler er noe av det fineste jeg vet, plukker alltid med meg da jeg er ute å går:) På veien til mamman og pappaen min er det noen som har en sypress, og da tar jeg alltid med meg om det har falt ned en kongle eller to.

Ellers så har jeg poser og bøtter med alt fra furulongler til lerk og orekongler liggende som jeg tar frem da jeg får tid og lyst til å pusle litt med dem.

Jeg har en god samling av kongler i alle varianter liggende, og om du syns det tar for lang tid å lufttørke dem. Eller er redd for at det kan være ett lite kryp eller to inni konglene, så kan de tørkes i ovnen på under 100 grader i ett par timer, eller til du kjenner de er helt tørre. Da er de lettere å oppbevare i poser og bokser uten å danne mugg også.

For meg blir det som rekreasjon å sitte ned å pusle med slikt, og kongler er jo også ett fantastisk materiale å arbeide med. Jeg syns rett og slett de er vakre:)

Jeg hadde en ring liggende som jeg kunne bruke som underlag, men om man ikke vil kjøpe, eller har noe, kan man bare binde en ring av feks bjørkelvister. Om man bare limer konglene sammen i en ring, vil den lett falle fra hverandre, så lurt å ha en fast base i bunnen. Har man har dette, er det bare en limpistol som mangler, og så er det bare å ta en time out og kose seg:)

På denne kransen har jeg brukt vanlige gran og furukongler, også har jeg tettet rundt med lerkekongler.

Min krans fikk plass på badet på hytta, og jeg likte blandingen av forskjellige kongler vi har plukket utenfor. Fint å plukke med seg litt utenfra og dekorere innerommet med syns jeg.

Tenkte først at jeg skulle ha både bånd og litt grønt på den, men så fant jeg ut at jeg likte den best helt uten noe mer stæsj.

Tusen takk for at du titter innom min blogg, om du liker gjenbruk, DIY, interiør og andre puslerier, kan du gjerne følge meg på Instagram Lisewoldendesign eller Facebook Homemadebylise74 , ha en super dag!

Gammelt bord i ny drakt🌿

Jeg er jo en stor fan av gjenbruk, så sjelden noe går rett i søpla her. Men det vil jo ikke si at det aldri blir gjort om eller at saker fornyes. Snarere tvertom, her snus det rundtom hele tiden. Men ekstra moro syns jeg det er med fornyelse da man får noe fint utav møbler og ting som allerede eksisterer.

Denne gangen var det ett gammelt bord på hytta som etter mange år så litt trist ut. Det finnes jo mange typer slike bord med gitter, så derfor deler jeg i tilfelle flere har noe lignende liggende, som de kan bruke omigjen.

Først bestemte vi oss for at gitteret som lå under glassplata skulle fjernes, og grublet en stund på om den kunne brukes til noe. Var innom alt fra klatrestativ til sommerens tomater og oppheng i boden. Men syns jo den er såpass fin at den fikk plass inne. Det ble ett oppheng til lapper, bilder og blomster på murveggen på hytta.

Gitteret ble så fint, der det henger på en murvegg vi ellers ikke hadde fått brukt til noenting. Nå kan den fylles med bilder og gode minner fremover.

For å få den bittelitt ut fra veggen, så borret vi større hull i noen sånne små trekuler som man får kjøpt i hobbybutikker og satte de mellom veggen og gitteret.

Slik så bordet ut før vi startet, solid og greit, men vi syns det var litt for slitt og småtrist blitt.

Så var der bare å starte med pussingen da, desverre ingen vei utenom det arbeidet.

Og selvsagt kommer man ikke til overalt med maskin, så håndpussing er også nødvendig.

Etter noen timers ganske spennede arbeid, kan man sakte med sikkert se forandringen komme.

Vi la på 3 strøk med matt gulvlakk, da beholder man den matte looken det ble etter pussing, samtidig som det ikke er noe problem å holde bordet rent og fint.

«Nytt» bord på hytta, ivertfall for oss:)

Jeg likte godt at det lyse treverket kom frem igjen, og med den matte lakken, ble det ikke sann at jeg føler det som tilbake på 90 tallet heller:)

Liker du gjenbruk, interiør og DIY, må du gjerne følge meg på Instagram Lisewoldendesign eller på Facebook Homemadebylise74 . Tusen takk for at du titter innom bloggen min, det syns jeg er så koselig!:)

Ha en fin dag!

Lise Wolden

Husker du disse kuplene?

I dag var jeg en tur i byen, og svinset innom ett par rådyre lampebutikker. Der fikk jeg øye på en lampe som lignet overraskende mye på de gamle kuplene man kunne se overalt da jeg var liten. Og jammen hadde jeg ikke en slik liggende. Da var det jo lett å gi den nytt liv ved hjelp av en lyslenke.

Det ble så fint lys gjennom det krystalllignede glasset syns jeg.

Alltid litt gøy da man kan gjenbruke gamle ting syns jeg, og la de forenes med nyere tids interiør. Heller ikke så rent lite lurt for meg som elsker å stadig bytte og forandre litt rundt omkring.

Takk for at du tittet innom min blogg, titt gjerne innom min Instagram Lisewoldendesign eller Facebook: Homemadebylise74 legger ut litt der iblandt også. Ha en super uke!