Lage drikkebrikker av Kartong

Denne gangen har jeg laget drikkebrikker av Juicekartongene, synes de ble såpass fine, at jeg legger ut hvordan du kan gjøre det her. Helt fra jeg var liten har jeg hatt en innebygd skapertrang, og ennå kan jeg sitte med ting å pønske ut noe jeg kan gjøre med det, slik at det fortsatt kan brukes. Jeg leter ofte etter inspirasjon på nett og andre ganger plumper det noen ideer inn i hodet. Det er som en hobby for meg, og ren rekreasjon å pusle med slikt. Denne gangen var det ett dykk i papirsøpla, som gjorde at jeg ville lage noe av kartongene.

Man trenger ikke så mye utstyr for å lage disse, men en symaskin er en fordel å ha, eventuelt kan man sikkert bruke sterkt lim.

Så er det bare å klippe eller skjære strimler i den størrelsen du tenker er passe. På min brukte jeg 12 strimler, 6 hver vei.

Så er det bare å begynne å flette, på samme måte som da man lager julekurver,

Det kan være lurt å sy eller lime underveis, slik at det ikke forskyver seg for mye.

Jeg pleier også å sy på en liten flik av stoff eller skinn, det har ingen fuksjon, men jeg syns det gjør at det ser mer stilig ut.

Voila, nå er de ferdige! Å jeg synes de ble skikkelig tøffe. Å Ekstra gøy at de er laget kun av søppel 🙂

Takk for at du titter innom bloggen min, jeg blir så gla for det og ekstra stas om jeg kan inspirere deg til å lage noe personlig å gøyalt.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook jeg heter Homemadebylise74 begge steder.

ha en strålende dag! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Vil du tenke gjenbruk selv på 17 Mai?

Jeg liker å vri hodet mitt litt rundt før jeg kaster noe rett i søpla, denne gangen satt jeg her med en popcornpose i hånda, og tenkte at jammen har ikke den fargene rød, hvit og blå i seg. Da skvatt tanken inn om å lage en gjenbruksvindmølle til 17 Mai! 

Først klippet jeg to kvadratiske biter ut av posen, helt identiske. Så limte jeg de sammen slik at den ene siden fikk farge, og den andre sølv. Grunnen til at jeg limte to sammen var bare for å få en tykkere vindmølle, vil tro ett lag ville bli for tynt.

Jeg tegnet to rette linjer fra hjørne til hjørne, da vil det være lett å finne midten da man skal forme den. Som du du kan se på bildet er det to tynne streker og midten er der jeg har tuppen på tusjen

Jeg har nå klippet halveis inn mot midten med en saks, slik at man kan dra flikene inn mot senter. Jeg har her brukt en nål og stukket gjennom annenhver flik, deretter inn i krysset i midten.

Både foran og bak har jeg satt en perle, det er for at vindmølla ikke skal komme inntil korken jeg setter bak og at den heger løst og lett kan snurre i vinden:)

Jeg stakk deretter nålen inn i en vinkork, men den kan jo stikkes rett i en pinne, vegg eller lignende.  Jeg brukt en kork, som jeg setter på toppen av en pinne, litt fordi det var enklere å få inn nålen.

Sånn, nå er den ferdig! Kansje det blir en liten vindmøllepark her i Mai 🙂

Jeg satte en på en liten knapp også jeg 🙂 Den blåser så pent i vinden!

 

Følge meg gjerne på Instagram og Facebook også, for inspirasjon til Interiør, DIY, gjenbruk og lignende.

Blir så gla foor at du titter innom bloggen min, tusen takk!