Slik lager du deg ett lite juletre🎄

Åhhhhh, jeg synes disse trærne ble skikkelig koselige, så jeg har laget en fremgangsmåte her vis du har lyst til å prøve selv👌🏽Om du ikke orker eller har mulighet til å støpe en fot, så ikke la deg stoppe. Lag de heller i en vanlig potte som du setter stokken nedi, og fyller opp med stein eller noe, så det står stødig.

Først har jeg funnet frem noen bøtter, også har jeg smurt dem inni med matolje. Da blir det lettere å få ut det du støper etterpå.
 Vi har brukt vanlig B20 tørrbetong, å blandet for hånd til den er sånn passe tykk.

Ytterst på den stokken jeg skal ha som stamme, hqr jeg skrudd i to skruer. Det har jeg gjort for at stokken ikke skal løsne fra betongmassen. Uten det vil ikke stokken sitte fast.Så er det bare å sette den nedi, og kansje legge noe rundt kanten på bøtta så stokken står rett. Jeg lot mine stå å tørke ett døgn, men du kan jo kjenne når den er ferdig. Da er det bare å lirke den ut av bøtta. Det er nå du merker at det var lurt med olje i starten. Så kan man endelig starte.  Jeg har i tilegg til foten brukt:

Ståltradsnetting(evt hønsenetting)

Hagetråd( fåes i eks blomsterbutikken)

Avbiter(til å klippe hagetråden o.l)

Granbar

og en hagesaks til å klippe grener.Så er det bare å sette igang. Først har jeg laget ett par runder nederst, litt for å få den fyldigere, men aller viktigst for å få en sånn tøff bøy i toppen av buska. Som du ser, har jeg bare festa granbaren i hagestråden. Ganske søtnikkesant? Gøyalt å holde på med, jeg må nok lage flere kjenner jeg. Jeg rekker ikke alltid å lage ett innlegg på blogg, men om du liker mine prosjekter, så deler jeg smått og stort på mine sider på Facebook  eller Instagram

ved å trykke på linkene.

Ha en fin dag!

Lage bilde av kongler

Åhhh, gøy når man prøver på noe, også blir man så fornøyd med resultatet. For det skal sies at med så mye prosjekter som jeg har iblandt, så skjærer det seg litt også;)

Nå har jeg laget ett konglebilde, ideen kom forrige gang jeg laget bilde, den gangen med trebrikker. (se denne linken)Stort veggbilde

Her laget vi rammen selv, men orker du ikke eller føler det blir i overkant, så tar du bare en ramme du har eller så kan du kjøpe en på gjenbruket evt.

 

 Når først ramma er i boks, så er det jo bare å krutte på med limpistol, jeg bruker Tec7, men selvsagt går det helt fint med annet lim også. Dette er skikkelig gøy, også går det jo ganske fort også😅 Jeg har blandet naturlige kongler, sammen med kongler jeg har bleket, for en litt tøff effekt. Se linken her, om du lurer på hvordan jeg bleket mine: Bleke kongler selvHva synes du? Litt morsomt at man kan lage sånt noe av ting man bare finner ute synes jeg.

Sjekk ut denne linken også, her har jeg laget ett bilde av kvister.  Bilde/oppheng av kvister

Tusen takk for at du leser min blogg, desverre rekker jeg ikke å blogge om alle prosjektene mine, men jeg deler flere ganger i uken på min Facebook

Eller  Instagram , bare trykk på linkene, så kommer du rett inn på de;)

Ha en flott uke!

Bleke kongler selv

Ett kjapt innlegg her siden flere lurer på hvordan jeg har bleket konglene jeg bruker. Det er så enkelt som å legge kongler  på ett glass, fyll opp med utsprungne kongler som er tørre. Så fyllet jeg opp med klor og vann, 2/3 klor og resten vann. Konglene trekker seg sammen da de blir våte, så man kan nesten ikke se at de blir bleket før man tar de ut av glasset igjen, å tørker de på nytt. Jeg lot disse ligge i 2 døgn. Ikke alle tar til seg like mye bleking, men det blir ett kult og «naturlig» utseende på dem.

 Så enkelt er det altså. Er du utålmodig, så kan du tørke kongler i ovnen på 50 grader også, tiden varierer, så du må følge med selv hele tiden.

Hva synes du? Litt gøyalt synes jeg. Liker du DIY, gjenbruk og interiør, så følg meg gjerne på Facebook eller Instagram også:)