Jeg skal snart på hagefest på slottet!

En ganske rar dag dette, for en stund tilbake fant jeg en konvolutt i posten, trodde først det var ett litt kreativt markedsføringsstunt fra noen…så titta ikke så nøye på den. Det er nemlig ganske sjelden det kommer brev i postkassa her med kongelig monogram på her;) Det var min gode venn Trine som hadde hørt om at det skulle være en hagefest på slottet, eller så tror jeg sannelig ikke jeg hadde skjønt at jeg var invitert. Det var jammen bra hun var her akkurat den dagen.

 Kortet lyder: H:M KONGENS HOFFSJEF HAR IFØLGE BEFALING DEN ÆRE Å INNBY Lise Wolden Til hagefest i slottsparken. Ganske stilig må jeg si!!! Det første jeg tenkte var vel at det ville bli noe kleint å stille alene på en slik fest, men så skjønte jeg jo at det ikke går ann å gjøre annet enn å stille på akkurat det! Festen er en del av markeringen for kongeparets 25-årsjubileum, det vil jeg jo selvsagt delta på:)

Gudsjelov dumpet det noen uker senere opp ett brev i posten igjen, denne gangen fra Fylkesmann Valgjerd Svarstad Haugland. Hun inviterte til informasjon og litt “mingling” med andre inviterte fra Oslo og Akershus i dag, det var jammen litt deilig, så jeg fant noen jeg kan kjenne igjen på den store dagen. Det var også en bombe av en sjokoladekake, kaffe og te der.

Jeg har jo lurt litt på hvorfor man har blitt plukket ut, og som  de kunne informere, så var det ikke helt tilfeldig hvem som ble plukket ut. De aller fleste har deltatt eller engasjert seg på en eller annen måte. Så her har jeg vært så heldig at de har likt min DIY og gjenbruksblogg. Og jeg skal selvsagt velge antrekk som er både DIY og Gjenbruk. 

Grua meg litt tidligere, men nå begynner jeg virkelig å glede meg stort til Torsdag!

Kan vel hende jeg må ramme inn akkurat denne:)

Takk for at du titter innom bloggen min, titt gjerne innom meg på Facebook og Instagram også, der ligger jeg under navnet Homemadebylise74 begge steder.
 

Troll på trappa🌸

Da har denna fine karen fått ny sveis, og en ny plass rett utenfor døra. Jeg elsker høsten, den litt kjølige lufta og alle de fine fargene man kan nyte. Så her har det blitt bittelitt pynting utenfor døra i dag, gleder meg allerede til å tenne lys da mørket kommer.

Kaster ved ett par bilder til, her er det ett lite fint dekk fra en stor gressklipper som fungerer som blomsterpotte.

Disse kulene lager jeg nok flere av gjennom hele høsten og pynter litt rundtomkring🌸

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram om du vil, jeg heter Homemadebylise74 begge steder, og legger stadig ut bilder:)

Mye bøker til overs?

Loppemarkeder og bruktbutikker bugner av gamle bøker, noen har kansje en god del liggende hjemme også. Jeg oppfordrer selvsagt ikke til å ødelegge fine lesbare bøker, men det er unektelig en del av de som aldri kommer til å bli bladd i mer. Da kan der være fint å gi dem ett nytt liv, så man uansett kan ha glede av dem en stund til.

Jeg har brukt gamle lamper med såpass tynne stammer at det går fint å tre bøkene rett på. Jeg måtte først ta av støpselet, klarer man ikke selv, er det bare å få bittelitt hjelp.

Jeg brukte ett vanlig borr til å lage hull i bøkene, det pakket seg litt i bladene, men fant en teknikk på det etterhvert.

Her har stålampa fått ny drakt, litt morsom syns jeg jo den ble:)

Det måtte bli en liten bordlampe også, skal snart fikse litt på soverommet mitt, så kansje den kan få en plass på nattbordet mitt:)

Det finnes så masse tøffe lyspærer å få tak i nå, jeg syns den blir vel så fin uten skjerm, men bytter litt på;)

Ett morsomt hobbyprosjekt man kan sysle med utover kjøligere kvelder.

Sjekk gjerne ut min konto på Instagram og Facebook, jeg heter Homemadebylise74 begge steder, og deler hyppig av mine ideer til gjenbruk og DIY.

Plukk høsten inn🍁🍂🍃

I dag har jeg vært ute å gått en deilig tur med naboen min, og kunne ikke stå imot å plukke med meg litt høstlyng hjem. Tenkte kansje den ville bli fin å pynte litt hjemme med:)

Jeg rullet først en bærepose inn i litt aluminiumsfolie, slik at det ble til en liten ball.

Igrunn det samme hva man bruker, bare man har en kulelignende sak å snurre lyngen rundt.

Så må man bare bruke litt sterk sytråd(den syns minst), og snurre ivei, til kula er tett med lyng.

Sann ble min kule, jeg skal henge dem på en trollhassel jeg har stående, evt finn en flott kvist og heng kulene på.

Man kan evt spraye de med ett lag hårspray, eller klar lakk, da holder de fargen lenge:) Jeg må nok gå mange turer, for tenkte å fylle på med masse kuler:)

En koselig høstpynt syns jeg, og veldig koselig å drive med også:)

Sjekk gjerne min Facebook og min Instagramkonto, jeg heter Homemadebylise74 begge steder.

Skateboard never die;)

Himmel og hav, vi har mange skateboard liggende, og jeg elsker å bruke de:) Jeg kjøper en del magasiner som jeg samler på, så dette brettet fungerer nå som magasinholder, mye lettere å flytte på da gitt😂 ha en fortsatt flott helg!

Sjekk gjerne siden min @homemadebylise74 på Instagram, og Homemadebylise74 på Facebook, det kommer stadig noen nye gjenbruksideer;)

Flamingo!

Det ble visst den store dagen, for lys og lykter her hos meg i dag. Jeg syns det er så fint med Flamingoer, det var igrunn derfor ideen om å lage en flamingolykt kom over meg i dag. Her trenger man ett litt stort syltetøyglass, ett belte man kan ødelegge( evt tvinn litt hyssing eller lignende), frostspray, saks, kontaktpapir og lim:)

Jeg hadde ett kjempestort glass som det har vært sylteagurker i, men kjempefint med mange små også, så ikke drøy å lage noe selvom man mangler ett stort glass.

Dette var litt puslejobb, men jeg tegnet altså flamingoer på baksiden av kontaktpapir, og klippet ut, det gikk 6 stk til glasset jeg brukte.

Så klistret jeg de på glasset og sprayet over med frostspray( det fåes i de fleste hobbyforretninger). da det var tørt, tok jeg av kontaktpapiret igjen.

Jeg hadde dette gamle beltet liggende, og tenkte at det kan være litt kult med orange på lykta.

Først limte jeg på plass litt av beltet, slik at det ser ut som ett slags håndtak som henger ned (bare som pynt), så festet jeg resten av beltet rundt toppen.

Slik ble den!

Den ble veldig fin, og man velger jo selvsagt selv hvilket mønster man vil ha, en hjertelykt er jo sikkert supert, og litt enklere å klippe ut.

Kjempekoselig da det er lys i den og det skinner gjennom mønsteret 🙂

Lykke til om du prøver selv;)

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram, under navnet Homemadebylise74 om du liker DIY og gjenbruk, tusen takk for at du tittet innom bloggen min!

 

I dag har jeg lagd superenkelt lys til høstkveldene.

I dag har jeg laget ett superenkelt lys som passer mot høsten. Det du trenger for å lage dette er en tom hermetikkboks(jeg har brukt en leverposteiboks), lysrester/stearin, hyssing og litt bark.

Jeg lagde mitt lys i en vanlig leverposteiboks.

Selv hadde jeg noen rester fra gamle lys, der jeg brukte både stearin og veke om igjen, men man får selvsagt kjøpt begge deler om man ikke har noe liggende. Jeg varmer stearinen i vannbad og heller det rett oppi boksen da det er smeltet, veken har jeg selvsagt satt opp i midten først.

Deretter har jeg klippet til noen rester av bark i lengde som passer boksen. Da stearinen har stivnet, er det bare å surre barken rundt boksen og tvinne litt hyssing rundt.

Plukk med deg noen kongler også, og lag ett koselig lysfat til høsten.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook under navnet Homemadebylise74 om du liker DIY og gjenbruk:)

 

Nye farger på gamle prosjekt!

Noen ting blir jeg ikke lei med det første, som denne lampen jeg har laget av gamle neglelakkflasker, og de tilhørende boksene som bare er tom hermetikk med monterte knotter på:) Men fargene derimot, de bytter jeg rett som det er, og nå ville jeg ha det i grått som jeg har på skapdørene på badet mitt:) Jeg skal ikke skrive så mye mer om disse, for det har jeg gjort tidligere, men legger ved linker, slik at dere kan se fremgangsmåten. Veldig enkelt, og veldig elegant!

http://lisewolden.blogg.no/1456472676_ikke_kast_gamle_negle.html

http://lisewolden.blogg.no/1456818431_pimp_my_trash128076.html

Denne høsten er det grått det skal gå i på badet mitt.

Har limt tett i tett, uten noe særlig system. Bruk ett skikkelig universallim, Titt på linkene jeg har lagt ut over, for å se i andre farger, samt fremgangsmåter.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 også om du liker Gjenbruk, DIY og lignende 🙂

 

 

 

Lampemakeover!

Denne gangen er det denne ødelagte og umoderne lampa som har fått seg ett nytt liv i stua mi:) Det finnes jo uendelig mange lamper på loppemarkeder og i brukthandlere, og veldig mange av dem har skikkelig fin form, både på foten og skjermen. Som denne lampa jeg kjøpte på ett marked i Sverige for 5 kroner:) Lampefoten var av plast som var sprukket, og skjermen var ikke pen lenger, så denne syns jeg ikke det var noe problem å “ødelegge”. Jeg ønsker meg nemlig en sann tøff lampe med helt åpen skjerm og tøff lyspære, og tenkte å prøve meg på å lage en selv.

Her har lampefoten sprukket litt også, men jeg lot den bare være sann, syns det dekket godt nok over bare med sprayen.

Etter å ha nappet av stoffet fra skjermen, og tettet igjen hullet der lyspæra skal sitte, var det bare å spraye, evt male i den fargen man ønsker seg, jeg har helt dilla på svart matt om dagen, så det ble det her også!

Jeg kjøpte en fin lypære med ett rolig fint lys til den, for vanlig pære blir for skarpt.

Jeg syns den ble så fin, og den passet rett inn her hos meg!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 om du liker hva jeg driver med.

Ha en superduper dag!

 

Mer vinyl!

Siden jeg skrev på innlegget om fatene i går at jeg tidligere også har laget boller av Vinylplater, legger jeg ut fremgangsmåten på de også. Kan jo bli riktig så tøft i ett temaselskap ivertfall:) Det er forholdsvis varmt å drive med dette, så man må være litt rask;)

Først trenger du en liten bolle som tåler varme, for å sette under platen som skal varmes.

Jeg hadde ovnen på ca 110 grader.

Jeg satte inn bollen med platen, på en rist i ovnen. det tok ca 2 min så smeltet platen slik at den lett kan formes. Her gjelder det å være litt rask, slik at du får den fort ut av ovnen og presser den forsiktig oppi en bolle slik at den får en fin form.

Se her, jeg bare puttet den varme plata raskt oppi en bolle slik at den formet seg, pass litt på at man sørger for at bunnen holder seg ganske rett.

Så er det bare å putte den full av hva du måtte ønske 🙂

Da er det bare å slå seg løs, party on!!

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook under navnet Homemadebylise74 om du liker DIY, gjenbruk og lignende. Takk for at du tittet innom;)