Veggdekor av takløk

Gøyalt! Disse ble så koselige, og nå har de jo holdt seg veldig lenge også🌿 Jeg dusjer på litt vann iblandt bare. Jeg var så heldig å få tak i disse sirklene på salg, eller så hadde jeg evt brukt noen lokk eller lignede:)  Planen min her, var jobb fylle disse med små takløk, og for at det skal få mest mulig «tak» i fatet, så kom kjæresten min på at det var lurt å sette fast litt never i bunnen. Den bare limte jeg rett på.  Så la jeg ett tynt lag med jord og stappet takløk tett nedi, takløkene får du kjøpt i de fleste blomsterbutikker og de trenger veldig lite stell og jord;) Jeg lot mine ligge noen uker, for å se om det festet seg, og det gjorde det.

 Som du kansje ser på den største, så tvinnet jeg litt blomstertråd rundt, siden jeg synes den vingla litt;)  Dette er sikkert ikke ett prosjekt som varer evig, men det gjør ikkenoe, det er fint så lenge det varer.

Hva synes du? Titt gjerne innom  min Instagram konto der jeg deler masse kreative ideer eller   Facebook også om du vil, der legger jeg alle innlegg fra blogg:)

Feiende flott søppelinteriør🌿

Er ikke dette gøy? Når søppel kan brukes? Jeg elsker det ivertfall, også er det kjempeenkelt i tillegg. Jeg har fått plantedilla om dagen og har huset fullt av diverse avleggere og stiklinger. Da gjelder det å være kreativ, for kan ikke kjøpe så mange nye potter😅

Utgangspunktet denne gangen er denne vanndunken.Først delte jeg den i to, selv stakk jeg hull i den og klippet rundt, gikk kjempefint. Så limte jeg de to delene sammen, slik at toppen ble bunnen denne gangen;) Brukte vanlig superlim.For å slippe de skarpe kantene, så har jeg strøket rundt kanten med strykejernet.Husk bakepapir mellom, så du ikke ødelegger jernet ditt;) Se så glatt å fin den blir, stilig! Så litt farge da;) Husk at du alltid må grunne først da, så holder det seg bedre. Jeg har brukt både grunning og farge i sprayform. Fargen heter Rusteffect.  Skikkelig flott synes jeg, hva synes du?Tusen tusen takk for at du leser bloggen min, jeg blir visst aldri lei av DIY og gjenbruksprosjekter, se gjerne mer på mine sider Homemadebylise74 på Facebook  eller Instagram ved å trykke på linken her👍🏽

Fra dør til bord

Denne har jeg hatt en stund, men her ser du hvordan👍🏽 Jeg er spesielt gla i de prosjektene der en ting får en helt annen funksjon, det er gøy synes jeg.

Denne døra var så sliten og ødelagt at den lå i en søppelhaug. Det kan jeg forstå, for den hang nærmest ikke sammen, men litt fiksing med lim, pussing og beis, så synes jeg det ble bra.

Som du ser på bildet har jeg skråskjært døra, men om du mangler utstyr til det, så går det selvsagt helt fint å sage den rett også. Jeg sier det ofte, men ikke gi opp selvom man nødvendigvis ikke har alt av utstyr, det finnes ofte flere løsninger;)

 Denne fine karen er alltid med meg å hjelper til, eller rett og slett bare poserer som her;)  Som du ser var denne veldig stygg, men jeg synes bare det er ennå morsommere å få den brukbar på en måte. Her måtte det limes på en liten list, også ble den lappet litt sammen. Spilte ikke så stor rolle hvordan det ble seende ut, for denne må det farge på uansett. Så ble den rett og slett bare satt sammen igjen med fire  vinkelbeslag på innsiden. Ett par strøk med oljedekkbeis så ble det så fint synes jeg. Jeg får ivertfall lyst til å sette meg ned å ta det ibruk.
 Det er så koselig at du leser bloggen min, jeg har også sider på Facebook og Instagram og jeg heter Homemadebylise74 begge steder:)

Ønsker deg en kreativ dag!

Kjempeenkel lysestake å lage selv👌🏽

Denne lysestaken synes jeg igjen er en av de prosjektene som viser at alt kan brukes til noe. For jammen var den stygg i utgangspunktet. Den lå på hengeren her, på vei til søppelfyllinga….helt til jeg så det da😅

Se under her hvordan den så ut⬇️

Men jeg synes somregel det er håp om å stæsje opp alt så det var bare å sette igang, først skrubba jeg den litt med en stålbørste.

Så var det litt pussing igjen da😅Noe av det jeg synes er skikkelig morsomt, for da ser man litt strukturen med en gang.

Så må man måle ut og merke opp hvor man vil ha lyskoppene.
Jeg har brukt ett flatbor som jeg bare setter på drillen, det fungerer på mykt treverk.

Så det aller morsomste, å sette den inn med interiørvoks, da endrer den karakter med en gang, det finnes utallige nyanser sikkert, her har jeg brukt en som heter valnøtt.

Se her a, blei ikke denne fin?? Jeg digger den allerede👌🏽
Tusen takk for at du titter innom bloggen min, sjekk gjerne ut min Facebook eller Instagram  vis du liker DIY, gjenbruk og Interiør. Jeg heter Homemadebylise74 begge steder, eller så kan du bare trykke på linkene over.

DIY-Stort veggbilde

Asså….dette ble jeg skikkelig fornøyd med, dog litt mer jobb enn jeg forutså, men sånn har det jo en tendens til å være.
Vi kjøpte listverket selv og lagde ramma, ville ha en ekstra bred ramme rundt, som bakside brukte vi underplate til tak.

 

Vi er så heldige å ha en skinnesag, men har du ikke det så ikke fortvil, det går med en håndsag også.

Så er det bare å kappe til i den størrelsen man vil ha, jeg ønsket meg ett skikkelig stort ett. Og sånn blir det:)

Sånn, da er alle delene klare for å lage en ramme, har du ikke en gjerdesag, så fungerer det helt fint å bruke hjørneklosser og vanlig sag, så ikke gi deg her. Jeg er heldig å har en kjæreste som hjelper meg med det jeg ikke fikser selv. Så litt bortskjemt der.
Evt er det lurt å bruke en eksisterende ramme, da er det bare å finne en grei størrelse til ditt prosjekt.

Vi limte ramma på plata med sterkt lim, og skrudde fra undersiden.

Man trenger ikke så mye lim, men nok til at det fester seg. Jeg bruker mye Tec7, men finnes sikkert andre gode alternativer. Pass på hvor du skrur og at skruen ikke er for lang.

 

Jeg valgte å male ramma her, for vil aller helst ha den i dempet sort, bildet skal henge i anekset på hytta, og der passer det best.

Så er det bare å stable og lime, jeg har brukt samme lim her som på ramma. Dette er litt puslespill, men gurimalla så koselig å holde på med.

Dette tok litt tid, men se da, så fint det ble..ivertfall ble jeg skikkelig fornøyd selv. Hva synes du?

Koselig at du leser gjennom bloggen min, gå gjerne inn å følg meg på Instagram eller Facebook ved å trykke på linkene. Evt så kan du søke meg opp, Jeg heter Homemadebylise74 begge steder.