Enkle, stilige filttrær🎄

Her har jeg laget noen trær av filt, legger bilder nedenfor her, så ser du hvor enkelt det kan gjøres🎄
Alt du trenger er:

-Tykt papir (for å lage egne kremmerhus)

-Lim

-Filt (eller annet stoff/papir e.l)

-Saks

Ganske fine ikkesant? Kunne selvsagt vært mer korrekt plassert den filten, men litt sjarmerende synes jeg;)

Takk takk for at du er innom bloggen min, sjekk gjerne ut siden min: Homemadebylise74 på Facebook

eller på Instagram der legger jeg ofte ut ulike ideer og tips:)

Ha en fin uke😘

 

Lag en julekule av vinkorkene🎄

Jeg er neppe alene om å samle på korker, jeg tenker alltid at de skal jeg bruke til noe. Også synes jeg de rett og slett er fine som dekor slik de er også. Men nå har jeg ivertfall fått laget en julekule. Og viser deg hvordan her:)

Jeg starter  med å dampe korkene, da blir de lettere å skjøre synes jeg. Jeg legger de i en sil å damer slik at se ikke ligger nedi vannet, å det synes jeg fungerer fint;)

Sånn, damp ca 10 minutter.
Så er det bare å lime på, jeg brukte limpistol på min kule.
Hva synes du? Ganske fine?

Takk for at du tittet innom bloggen min også ønsker jeg deg en skikkelig fin førjulstid:) Sjekk meg gjerne ut på Homemadebylise74 på Facebook  og Instagram der kommer det stadig nye innlegg:)

Ha en fin fin dag!

Veggjulestjerner av tapetrester✨

Jeg tar alltid vare på tapetrester, og ikke bare det at jeg bruker en del av det i jobben min, så blir det jo litt av det hjemme også når man tapetserer. Eventuelt kan du bruke annet tykt papir.

Jeg har som du ser noen ruller, å nå skal jeg vise deg hvordan du kan lage julestjerner til å henge på veggen.Du starter med en en kvadratisk tapetrest, så er det bare å brette ivei:) Først bretter du tipp mot tipp slik at du får en tverrgående kant. Så gjør du akkurat det samme andre veien. Da vil du får ett slags kryss på arket. Så skal langsidene brettes mot hverandre, begge veier, husk å lage litt skarpe bretter, da blir det enklere til slutt;) Sånn, da har du ennå flere streker på arket. Nå skal du igjen legge den som en trekant, Så brette kortsidene fra midten og ned som på bildet under.Igjen må du gjøre det på begge sider. Og begge veier.  Sånn, da skal arket ditt se slik ut på baksiden. Her har jeg tegner på streker, så blir det lettere å se for deg;) Nå skal det klippes små innsnitt midt på sidene som du ser på bildet. Man klipper etter strekene. Så starter monteringen, jeg har brukt en stiftemaskin her, men bruk gjerne lim om du vil det isteden👌🏽 Alle spissene brettes over hverandre slik at du får fire tupper. Man må kansje klemme det litt på plass, det er nå du får utbytte av litt skarpe kanter, da er det mye lettere.sånn skal den se ut når su har montert den sammen og du trenger to stykker for å lage en stjerne. Den ene klipper jeg opp, så man får fire løse tupper. Som jeg nå limer fast mellom tuppene på den andre delen. Her har jeg brukt ett hurtigtørkende lim, så det ikke sklir mens jeg holder på. Men med tålmodighet fungerer nok annet lim også. Sånn, da et veggstjernen ferdig! Jeg elsker disse, å synes det we så gøy å kunne guffe på med masse stjerner uten at det koster en formue. Hva synes du? Ganske stilige? Kan nok hende det blir mer bretting her til helgen asså;) Jeg brukte dobbeltsidig teip for å henge opp mine, den kan jeg «gnu» av veggen igjen etter jul. Men der går kansje med sånn lærertyggis også👍🏽  Da ønsker jeg deg en riktig fin førjulstid, å håper du koser deg med den å har minst ett juleverksted. Takk for at du titter innom bloggen min, liker du det jeg driver med, kan jeg anbefale deg en titt innom min Facebook  eller  Instagram der legger jeg stadig ut smått og stort. Jeg heter Homemadebylise74 begge steder.

Små vinterluer til juletreet uten å strikke🧶

Søte små vinterluer til å henge på juletreet, eller om man vil pynte noe annet med dem, du trenger ikke engang å kunne strikke👌🏽
Alt du trenger er en papphylse fra eks tørkerullen, saks og garn👌🏽
Etter at du har klippet rullen i passe størrelse, så lager du løkker rundt hele med garnet.
 Så putter man alt garnet gjennom rullen, da får man en sånn fin kant på lua:)Lag så en løkke så du har noe å henge den i om du skal det, så må du knyte rundt toppen og «frisere» dusken litt. Se så søte de blir! Fin vinterpynt både på juletreet eller som dekor ellers:) 
 Takk skal du ha for at du titter innom meg her, det setter jeg stor pris på🙏🏽 Følg meg gjerne på Homemadebylise74 på  Facebook og Instagram også, der deler jeg hyppig tips og ideer;)

Vil du lage en julestjerne av disse?

Jeg synes det er ekstra gøy p lage noe, når man gjør det av avfall, som her👌🏽 Og veldig enkelt er det også, rett og slett bare å klippe biter, lime sammen og spraye om man vil det:) Skriver ikke så mye mer om det, men legger ved bilder av fremgangsmåten🌟Ble jo litt kul ikkesant?

Du kan gjerne følge meg inder navnet Homemadebylise 74 på Facebook og  Instagram vis du vil det, der deler jeg ulike sysler hele tiden:)

 

Fra paiform til lysestake🥧🕯

Når man rydder litt i skuffer og skap, så dukker det opp en del man virkelig ikke trenger. Som her, vi har nesten en paiform til hvert familiemedlem. Og jeg er egentlig ikke så gla i pai engang😅

Men, jeg synes jo alltid det er gøy å finne ulike måter å bruke ting på nytt da, så denne gangen ble det en lysestake.

 

Først har jeg brukt ett tokomponentlim å festet lyskopper til formen.Først har jeg grunnet fatet, man får kjøpt grunning også på spray👌🏽 da tåler det litt mer;) Så var det bare å spraye ivei da👌🏽 Og lysfatet er ferdig🕯Takk for at du titter innom bloggen min, sjekk gjerne sidene mine Homemadebylise 74 på Facebook   og Instagram også, der legges det hyppig  ut ideer.

Støpe pyntesopper

Asså, disse ble sååå koselige:) Egentlig tenkte jeg å lage noen små sopper å pynte litt på bordet ute med. For disse tåler jo en støyt. Men nå har jeg noen både på trappa og bordet.

Jeg har helt enkelt brukt vanlig B20 betong som jeg har fylt opp i ulike skåler. Så har jeg stukket en trestamme/kvist nedi. Bare husk å sette noe inn i stammen så den ikke faller ute fra betongen da den stivner. Jeg skrudde bare inn noen skruer nederst på stokken.

Her har jeg bare skrudd inn noen skruer, så stammen ikke løsner når betongen stivner.Litt spent på å se hvordan de blir nå;) Når de er tørre, er det bare å prøve å lirke dem ut av formen. Gni gjerne inn formen med litt olje før du støper, evt som jeg har gjort her, med plastfolie rundt bollene.

Søte ikkesant? Det synes ivertfall jeg:)  
Takk takk for at du titter innom bloggen min. Vis du liker den, kan du gjerne følge meg på Homemadebylise74 på Facebook og  Instagram , der deler jeg hyppig ideer til smått og stort man kan gjøre selv;)

Hjemmelaget julekule av kongle

Alltid koselig å lage litt julepynt selv, og her har jeg laget en julekule av bladene på grankongla. Jegvha først brukt en tang for å bryte av «bladene» på kongla.Så har jeg rett og slett limt de på en isoporkule, jeg prøvde forskjellig lim, men endte på at  vanlig limstift fungerte best for meg her. Så har jeg til slutt satt på ett feste i toppen, med en sløyde på. Jeg brukte ett feste fra en julekule. Og man kan jo selvsagt også lime konglebladene rett på en julekule, vis du har den størrelsen du ønsker👍🏽

Continue reading “Hjemmelaget julekule av kongle”

Drivvedkuler man lager selv👍🏽

Åhhh, det er så gøy å kunne hente materialer ute i naturen, også kunne lage noe fint av det. Denne gangen har jeg laget drivvedkuler ig viser hvordan nedover her⬇️Jeg har rett og slett bare rasket med meg litt kvist og kvast. Som jeg har kuttet opp i passe biter med en hagesaks.  Jeg har brukt en liten isoporkule i midten, som kvistene rett og slett er stikki litt inn. Men jegvhar brukt limpistol i tillegg, ellers vil det bare falle fra hverandre.Litt kule, ikkesant?  Hva synes du? Følg med gjerne på Homemadebylise74 på Facebook og Instagram . Der legger jeg stadig ut smått og stort jeg driver med.