La sommerminnene vare evig🐚🐚🐚

Denne sommeren fikk jeg endelig oppleve Nordland, og det var like vakkert som jeg har blitt fortalt. Vi fikk blandt masse annet være med på skikkelig havfiske, opplevde å se havørn flere ganger og jammen fikk vi ikke det herligste været også. Jeg lot meg også fasinere av alle de nydelige skjellene langs vannkanten, så vi plukket med oss en hel pose likeså greit. Tanken var å lage en krans, slik at minnene om denne sommeren kan vare evig.

Det første jeg gjorde var å vaske alle skjellene grundig med vann såpe og skrubb. Deretter kokte jeg dem i tillegg, for å få vekk all lukt. Jeg prøvde med noen av de å legge de ett par timer i klor også, det virket veldig bra vis man vil ha de skikkelig bleke. Men denne gangen beholdt jeg de med de naturlige fargene.

 

Jeg tok meg også tid til å lakke alle skjellene, da kom fargen ekstra fint frem syns jeg.

Jeg tenkte i dette innlegget å gi noen tips til hva man kan gjøre med skjellene, for de er jo så fine. Også er det ikke minst veldig koselig å syssle med, både alene og sammen med andre.

 

Måtte legge ved ett bilde fra strandkanten der vi plukket også, fantastisk ikkesant?

Jeg syns det var hyggelig å fylle litt jord inni dem og plante bittesmå sukkulenter oppi, planen er å ha dem til pynt på badet.

Her har jeg laget en liten komposisjon i kuppelen fra en ødelagt gammel klokke. Jeg borret hull og satte inn grillpinner, som jeg limte fast under. Deretter lakket jeg bunnen og pinnene så de ble like. Så limte jeg fast forskjellige skjell der jeg syns det passet, nå kan den fungere som en dekorasjon, og samtidig få meg til å mimre.

Her har jeg limt tett i tett rundt en halmkrans, men husk å lage en snor, slik at du har noe å henge den i da den blir ferdig:) Jeg limte små perler litt rundtomkring også, syns det ga litt fin effekt.

Jeg elsker å sitte med slikt, kan gjøre det i timesvis, det er nok min form for avkobling/mindfullness kansje:)

Her er det tre hermetikkbokser som har fått litt dekor, fine til oppbevaring, eller som her med litt planter.

Også tenkte jeg…hvor fint ville det ikke vært å dekket ett bord og laget slike fine lys og pynte med? Jeg har rett og slett bare tatt ut veken i ett telys, smeltet stearinen og fylt den i ett skjell isteden. Pass selvsagt på for brann, men det må man jo alltid gjøre.

Se så enkelt, men dog så fint. Jeg boret hull i skjellet så bant jeg hyssing rundt servietten og skrev navn på, koselige bordkort syns jeg.

Her kan man bruke forskjellige skjell, de er jo så fine på hver sin måte.

Enkelt og greit, hyssing, skjell, fetaglass og noen perler. Her måtte jeg også bore hull i skjellene.

Disse skjellene hadde jeg liggende fra før, så de er nok ikke norske, men like pene da:)

Her er jo en fin måte å bruke de på uten at man trenger å gjøre noe som helst med dem,bare slenge de rundt som dekor.

Jeg har nok forelsket meg litt i både Nordland og skjell, så vil tro jeg kommer med flere prosjekter siden:) tusen takk for at du tittet innom bloggen min! Følg meg gjerne på Instagram : http://www.instagram.com/lisewoldendesign/ og facebook ;http://www.facebook.com/LiseWoldenDesign/ vis du vil!

Håper du samler masse minner i sommer!