Dritfin utedo! Synes jeg da;)

Denne gangen har utedoen på hytta fått en makeover, den er ikke helt ferdig ennå. Kongefamilien skal også opp på veggen så klart, men der manglet jeg bildene ennå, så får komme tilbake til det senere;) Ble bare så ivrig på å vise det foreløbige resultatet.

Slik så den ut:

Ikke så aller værst, men jeg ville ha en koselig utedo, med litt lunere vegger og pynt fra naturen. Så jeg begynte med å beise veggene og grunne setet og gulvet med kvist og sperregrunn.

Da veggene hadde fått to strøk og blitt tørre, så tok jeg en runde med interiørvoks på dem, det er helt utrolig hvor fin glød det gir treverket og hjelper fargen til å komme skikkelig frem.

Se her da, ble så mye finere synes jeg! Nesten så jeg gleder meg til jeg må dit:)

Noen små detaljer….

litt pynt må til…alltid……

Hva synes du? Vi har forsåvidt do inne i hytta også, men jeg synes det har litt sjarm med utedo, så den må se fin ut:)

Jeg digga den, og synes dritfin er ett passende ord:)

Mose siklene har jeg laget selv, du kan se hvordan her om du vil;)-> Lage egne mosesirkler

Takk for at du leser bloggen min og om du vil så følg gjerne med på min Facebook eller Instagram, jeg heter Homemadebylise74 begge steder:)

Lage egne mosesirkler

I dag har jeg laget egne mosesirkler, som jeg av alle ting skal pynte opp på utedoen på hytta med. Jeg synes det er så fint, men å kjøpe ferdig er uaktuelt, jeg synes de er for dyre for meg. Jeg kan evt heller bytte ut mosen her om den skulle bli lurvete eller tørr etterhvert.

Jeg startet med ulike sikler, jeg hadde noen sånne i rustent metall til å ha kubbelys på liggende, som jeg aldri brukte alikevel. Også kjøpte jeg ett annet billig fra ei venninde som hadde gått lei lysfatet sitt;)

 

Jeg borret rett og slett ett hull i midten på de, det kunne selvsagt vært borret i toppen evt, men disse var litt bulkete, så for at de ikke skulle stå rett ut fra veggen evt, så tok jeg festet på midten her;)

Så limte jeg rett og slett ulik mose og reinlav rett på fatene.

Ganske fint, jeg ville ha mine med en mosetype i hver sirkel, men selvsagt kan man i blande litt;)

Så fant jeg det hullet jeg hadde borret og skrudde mosesirklene rett i veggen. Jeg skulle jo ha mine på en utedo, men kommer nok til å lage noen til å ha inne etterhvert også, da vil jeg nok kansje lage ett annet oppheng. Jeg har hørt at ivertfall reinlav(den lyse sirkelen) kan sprayes med litt vann om den tørker, så skal den holde seg ganske godt. For meg er det ikke så farlig om den holder fukten, så jeg sprayet med klarlakk og lar det stå til. tørker den, så fester jeg bare ny mose;)

Jeg synes det ble så fine, og passer jo midt i blinken til en utedo i skogen!

Håper du likte dem, og tusen takk for at du stikker innom å leser bloggen min;)

Sjekk gjerne min Facebook og Instagram også, jeg heter Homemadebylise74 begge steder;)

Oppussing av gammel trapp

Denne gangen har vi pusset opp den gamle trappa vår. Vi vurderte å bytte den ut, men fant ut at vi heller tok jobben med å pusse den opp. Som alltid i ett oppussingsprosjekt er det ingen vei utenom…man MÅ pusse ned, først med litt grovt papir, så litt finere for å få til en fin overflate. Her har vi ikke pusset sånn kjempemasse, så det gikk helt fint. Slik så trappen ut før vi begynte:

Vi vasket over trappen med en fuktig klut og lot den bli helt tørr, vis du tørker av med fuktig klut mellom lagene, kan det være lurt å mellomslipe med veldig fint pussepapir, dette fordi fibrene kan reise seg av vannet og de må pusses vekk mellom strøkene. Så kunne vi starte på første strøk med kvist og sperregrunning, når dette strøket har tørket kan det være lurt å gå  over med en liten pussekloss i tilfelle det har kommet striper eller sig i grunningen. Tar man det ikke nå, vil det følge deg gjennom hele jobben og frem til ferdig resultat og det vil man jo ikke;) Grunningen bruker man for at malingen skal hefte bedre, og den sørger for at man ikke får gjennomslag av kvister eller gulning fra underlaget.

Det kan også være en enkel måte å se om du har noen hakk i treverket som bør sparkles etter første strøket med grunning, puss lett over om du har sparklet småflekker. Da er det bare å male ivei, vi har valgt å bruke en matt hvit gulvmaling på vår trapp, men her finnes jo mange muligheter.

Vi bestilte nye spiler fra Kårstad trevarefabrikk, det var egentlig bare for å få den mer lik de andre trappene vi har i huset.

   

Det er mye jobb å pusse opp en trapp, men det er virkelig verdt det da den blir ferdig, for oss holdt det med ett strøk grunning og to strøk med gulvmaling. Vi valgte også å ta ett strøk med matt gulvlakk oppå, for å unngå at det blir så fort merker i trappa. Så er det jo det aller, aller kjedeligste, og det er at man egentlig bør la trappa herde i 2-3 uker. Selvsagt må man i noen tilfeller bruke den, men da må man ta ekstra hensyn, kun sokker på beina og skånsom bruk denne tiden;)

Slik ble vårt ferdige resultat!

For de som lurer på fargen på veggen..den har jeg scannet utifra en sofapute jeg har, så legger ved fargekoden nedenunder om du vil ha den også;) Den har jeg også brukt i matt utførelse. Bare å oppgi koden S5010-G90Y hos fargehandelen, så får du denne fargen.

Hva synes du? ble det ikke fint? Det synes ivertfall vi 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram også om du vil, jeg heter Homemadebylise74 begge steder. Ønsker deg en fin dag videre!

Interiør-DIY, alt kan brukes synes jeg..

Denne gangen er det en skuff som ble til overs fra ett tidligere prosjekt, som skal omgjøres til ett fat. Jeg elsker disse fatene som man kan ha på bordet å lage fine stilleben på. Da kan det lett flyttes på når man trenger mer plass på bordet, eller man kan bruke fatet til servering.

Utgangspunktet var denne skuffen her:

Slik så skuffen ut før jeg begynte.

Jeg startet med å fjerne selve fronten på skuffen, slik at jeg får ett fat med helt stramme rette kanter. Jeg finner nok på noe å bruke fronten til senere tenker jeg. Så må man som alltid pusse litt igjen da;)

I disse omgivelsene er det jo bare kos å pusse litt, jeg har alltid slike syssel på hytta:)

Så er det sparkling da, det måtte jeg, for det ble noen hull og stygge hakk i fronten.

Litt lett sparkling, jeg vil ikke at det skal bli for strøkent heller.

Jeg ønsket ett litt rufsete, men fortsatt stramt utseende, så har valgt å grunne med hvitt, så har jeg brukt en dempet sort maling. Deretter har jeg pusset på noen felter, slik at man kan skimte litt av de ulike lagene. Så satte jeg på håndtak på hver av kortsidene slik at man lett kan løfte på fatet.

Jeg synes det ble så fint og passet meg helt perfekt, jeg har en skuff til her også, så det blir nok ett fat til tenker jeg! 🙂

Hva synes du? Min store hobby og lidenskap er å finne nye bruksområder for ting vi ellers ville kastet, også blir jeg så happy de gangene de blir noe bra utav ideene.

Sjekk gjerne andre prosjekter på min Facebook eller  Instagram

Trykk på linkene over, eller søk meg frem på Homemadebylise74, ha en riktig fin og gjerne en kreativ dag! 🙂