Elegant interiør av materialrester

Her har jeg latt restene fra byggematerialene få en ny drakt om man kan kalle det noe slikt. Egentlig startet det med ett tomt glass duftkuler jeg synes jeg ville bruke til noe.

det startet med at jeg hadde en slik tom boks med duftkuler jeg gjerne ville finne på noe med..
Så jeg fant noe avkapp fra en materialhaug, å kappet i passe lengder, deretter borret jeg passe store hull.

Da jeg var igang synes jeg det ville være gøy med ett par lysestaker også, så borret to ekstra klosser til det.

limte på lysinnsatser..

Sånn, da var de nesten ferdige…På lysestakene valgte jeg en brun antikkvoks, og på stråvasen brukte jeg en uten farge. jeg elsker disse voksene, de gir en glatt deilig overflate som fortsatt ser helt naturlig å ubehandlet ut.

Jeg påfører lett med svamp, venter en times tid og polerer med en fille.
De ble ganske så tøffe synes jeg, og så enkelt at det er gøy!

 

Her synes strukturen litt bedre.

Her er samme prinsipp, men med vaseinnsats..

Vakker synes jeg, og med ett slags nordisk preg over seg.
Nærbilde

Min vase har fått plass i vinduet, enn så lenge ivertfall. Jeg flytter gjerne rundt hele tiden, så den blir vel på omreise tenker jeg.

Takk for at du leser bloggen min, følg meg gjerne på Fasebookog Instagramom du vil se ennå mer av mine greier:)

 

Ha en fin dag!

Lag dine egne lysfat, her ser du hvordan!

Etter at jeg la ut bilder på Facebook og Instagram av ett lysfat jeg hadde laget, kom det noen spørsmål om hvordan jeg bla har festet “bena” eller knottene under, behandling av overflater og lignende. Så derfor legger jeg ut ett innlegg her, men fremgangsmåte på to forskjellige fat. Man kan selvsagt også bare la være å ha knotter under, bare legge møbelfilt for å skåne bordet eventuelt. For de er skikkelig stilige å bruke som underlag på tallerkenen da man dekker bord også. Jeg brukte gamle bord fra en krakk som har stått ute her på hytta, de så skikkelig medtatte ut, men jeg tenkte de ville bli fine med litt stell, og det syns jeg de ble. Men som du ser på bildet under har jeg bare funnet materialer som egentlig skal kastes, så det er ikke nødvendig å handle nytt på noe måte.

Her har jeg valgt å lime sammen flere bord, siden jeg ønsket med ett stort rundt fat, lenger ned på siden har jeg laget ett som er noe enklere å slipper å limes sammen, men viser først det store:) Jeg glemte å ta bilde mens vi satte det sammen, men det du trenger er en stor tvinge som tar så mange bord du ønsker å sette sammen,ett godt trelim og litt pussepapir.

Jeg gjorde begge limflatene rene ved å pusse de litt slik at limet fester godt. Så lim på begge flater for man setter de sammen med tvinger å lar det tørke.

Jeg pleier å ha mye rart liggende og det har kansje du også, så da kan det jo hende det dukker opp noen møbelknotter ett sted hos deg også:) eventuelt får man kjøpt de ganske billig, eller man kan bruke korker o.l som du ser videre nedover i innlegget her.

Jeg klippet av hodet på skruene fordi jeg skal lime de inn i platene etterpå, grunnen er at da kan jeg lett justere bene om fatet blir stående noe skjevt. Dette finnes det verktøy til, men kan også gjøres lett med en baufil.

Først borret vi ett hull på baksiden av fatet som skruen limes fast i, jeg brukte vanlig lynlim her, å det sitter som bare det:)

Sånn, da får man justert fatet akkurat slik man vil! Og jeg ga mine knotter en liten forvandling til sort også.

Jeg har brukt en brun antikkvoks på mitt brett, da får det en helt herlig finish å man kan polere det slik at det blir ekstra glatt å fint.

Nå er fatet ferdig å jeg ble skikkelig fornøyd med det:) Jeg simpelten elsker slitte materialer men deilig struktur i seg. Hva synes du?

her er bildet tatt litt nærmere, så du kan se strukturene bedre. Sprekker og groper som har kommet gjennom årenes løp lar jeg være, vil ikke engang prøve å fikse på det, da jeg synes det er vakkert!

Nedenfor kan du se hvordan det også går ann å lage underlag til tallerken da man skal dekke bord, da holder det bare med vanlig møbelfilt under for å skåne bordet.

Her har jeg en annen variant der jeg kun har brukt en planke som igjen er pusset og vokset, men her har jeg bare limt korkene under med trelim og lagt i klem til det tørket. Så lenge flatene er rene skal det sitte fint.

Her er har jeg  brukt vinkorker under.

Virkelig fint syns jeg det ble, og gøy da det er såpass enkelt å få til!

Det er så hyggelig med alle tilbakemeldinger og spørsmål jeg får både her og på facebook/Instagram, supert at det er så mange som liker å lage ting å gjenbruke noe av det som ligger rundt. Følg meg gjerne på Homemadebylise74 både på Facebookog Instagram

Der legger jeg stadig ut bilder av smått og stort som omhandler interiør, gjenbruk og “gjør det selv” prosjekter.

Lise Wolden

 

 

 

Enkelt oppheng av kvist og kvast

Vi er mye ute på tur, å jeg klarer nesten aldri å gå i naturen uten å plukke med meg noe hjem. Det er ikke alltid jeg vet helt hva jeg skal bruke det til, men tar med meg alt jeg synes er fint, så ser jeg hva det blir etterhvert. Denne gangen har jeg rett og slett plukket kvister som jeg har satt inn i en ramme jeg uansett ikke fikk brukt mer, da glasset var defekt. Tanken er at jeg kan henge den i gangen til nøkler, briller o.l eller kansje den ender opp som smykke oppheng, det får jeg se etterhvert. Foreløpig henger den på hytta ivertfall.

 

Jeg har enkelt og greit limt kvistene inn i ramma med litt lim i topp og bunn, så det er ikke særlig innviklet il jeg si, bare ett lite koselig prosjekt, som ble ganske stilig synes jeg.

Takk for at du tittet innom, håper du liker siden, det går også ann å følge meg på Instagram eller facebook om du vil se flere ideer eller bilder.

Sommerhilsner herfra:)