Vil du lage en koselig tekalender til en god venn?

Jeg er heldig å har mange fine venner, og da liker jeg å gi de litt ekstra oppmerksomhet i julen. Dette er noe alle kan få til, og som ikke koster stort annet enn litt tid.

Jeg har skrevet en liten hilsen på hver tepose til alle de 24 dagene frem til jul. Også syns jeg jo det er litt viktig at de små lappene er oppriktige og at de passer til den som skal ha kalenderen da.

Så bretter jeg lappene og nummererer de. Jeg har kjøpt en del forskjellig te, slik at det blir en liten smaksopplevelse hver dag.

Så har jeg dekorert litt på lokket, slik at man kan tenne ett lys, ta seg en tekopp og lese noen gode ord om seg selv.

Jeg tenker at dette kan være en litt koselig oppmerksomhet, der man får en ett hyggelig avbrekk hver dag frem mot julaften;)

Håper dette inspirerer flere til å gjøre noe ekstra kos for de man er gla i.

Takk for at du er innom min blogg, titt gjerne innom mine sider på Facebook og Instagram også, jeg heter Homemadebylise74 begge steder.

Mer pynt man kan lage til jul!🎄

Her har jeg rett og slett laget noen små trebiter som man kan henge på juletreet. Selv tenkte jeg å henge de på julegavene som dekor,med en mening om at den kan brukes som pynt på treet resten av julen.

Jeg har kappet biter med en kapp-og gjærsag, og pusset de etterpå.

Jeg har brukt en svipenn å skrive med, men det går nok like greit med en god tusj.

Prøv da vel! De blir jo ganske koselige:)

Takk for at du titter innom bloggen min, jeg heter Homemadebylise74 både på Instagram og Facebook om du vil se flere DIY, interiør og gjenbruksprosjekter.

Brikker til Julegløggen☕

I dag har jeg laget noen fine brikker til å sette gløggkoppen eller glasset på. Det er så enkelt, men man bør ha tilgang på en kapp-og gjærsag eller lignede. Om man ikke er skikkelig gla i å sage da;)

Først har vi kappet skivene ca 1,5 cm tykke. Det er viktig at treverket man bruker har tørket lenge, eller så vil det lett slå seg og sprekke.

Å pusse så overflaten blir glatt og fin, slipper man dessverre aldri unna. Jeg er ikke så gla i den pussingen, men det blir veldig fint da, så det er verdt å gjøre det skikkelig.

Så enkelt har man søte, naturlige og stemningsfulle brikker, kansje det kunne være en fin presang også.

Takk for at du tittet innom, sjekk gjerne ut mine kontoer på Facebook og Instagram også, jeg heter Homemadebylise74 begge steder, og jeg legger stadig ut forskjellige ideer der også:)

Små juletrær av papir,grillpinne og bark🎄

Dette er ett koselig helgesyssel syns jeg, og her har man nok det meste liggende.

Her ser du hva jeg har brukt, men selvsagt, har du feks ikke en treplate så bruk noe annet du kan stikke pinnene i.( en drivvedbit, korkplate, bok e.l) Har du ikke notepapir, så bruk sider fra ett blad e.l Hele poenget er å bruke ting man har.

Selv skrev jeg ut noen noteark selv, så klippet jeg ut 3 slike trekanter i ulike størrelser.

Så har jeg brettet dem som ett trekkspill.

Så har jeg stukket en grillpinne gjennom midten på papiret fra bunn til topp.

Jeg klippet ut små stjerner til å ha i toppen av bark. Her er det jo også bare å bruke noe annet, litt kartong e.l.

Jeg stakk ett lite hull i barken for at den skulle sitte, men måtte bruke litt lim i tillegg her.

Jeg borret små hull i trebiten, slik at pinnene står bedre. Har du ikke borr, kan du evt bruke en spiker eller skrue, slik at du får ett hull.

Sånn, da er de på plass, og jeg syns de ble fantastiske!

Ikke glem å følge meg på Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 om du liker gjenbruk, interiør og DIY:)

Takk for at du tittet innom:)

Ennå mer gjenbrukspynt til Jul💡🎄

Her blir det noen julepynta lyspærer på treet i år, og jeg kommer nok til å lage ennå fler, for det er ganske moro. Og da man holder på, kommer man bare på ennå mer man kan fylle de eller pynte de med.

Det eneste som er litt vanskelig med disse, er å få av toppen på pæra og få ut det som er inni. Jeg har prøvd ulike måter å gjøre det på, men syns det hitentil er lettest å sage av toppen med baufil, også pille ut innmaten etterpå. Og jeg har knust en del pærer underveis ja.;) Det er viktig å ha på hansker da man driver, da er man litt tryggere om pæra knuser.

Da toppen er av, bruker jeg en syl eller lignede og pirker ut innmaten.

Denne har jeg valgt å fylle med julekrydder, litt grønt også hadde jeg litt kakepynt liggende som kunne minne litt om snø. Titt litt rundt deg, og fyll den med ting du har liggende.

Toppen har jeg tettet igjen, også har jeg limt litt dekorbånd rundt toppen som pynt. Til slutt har jeg festet litt sytråd og laget en løkke, da er de klare for å henges på treet!

De er så pene da nellik og andre krydder synes gjennom syns jeg.

Bruk fantasien og slå deg løs da du fyller de, det er moro!

Denne siste saken er mye enklere, for den trenger man ikke å ta av toppen på pæra for å få til. Her er det bare å male/tusje toppen sort, også har jeg laget en ring jeg har tredd utenpå, slik at det ser ut som en hatt. Jeg har også tegnet øyne og munn rett på lyspæra.

For å lage en snømann nese, har jeg bare surret litt orange tråd rundt en halv fyrstikk. Også har jeg limt den på.

Jeg limte også en kvist på hver side, som skal forestille armer.

Sann, da er den ferdig, og ligner da litt på en snømann syns jeg.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram under navnet Homemadebylise74 om du liker gjenbruk og DIY, jeg legger stadig ut litt der.

 

#DIY #brukterlikebra #likebrabrukt #gjenbruk

Gjenbruk på juletreet🎄

Nå er det de tomme trådsnellene som skal bli juletrepynt. Jeg sparer av en eller annen grunn på de tomme snellene også, og jammen kom noen av dem til bruk her nå.

Jeg har mange forskjellige typer trådsneller liggende, de som er av tre har jeg beholdt som de er, men plastsnellene sprayet jeg med farge.

Så lagde jeg ulike små lapper, som passet bredden på de ulike snellene. Noen fikk vanlig gråpapir som jeg skrev en tekst på, mens jeg på en valgte å bare bruke litt papir fra en ødelagt bok jeg hadde liggende.

Jeg har trukket sløyfebånd gjennom noen, og vanlig hyssing gjennom de andre. Så har jeg bare pyntet med litt småtteri jeg hadde liggende, feks noe grønt man finner ute. Det viktige er bare at man bruker av det man har liggende eller finner rundt seg.

Takk for at du titter innom, jeg lar det som vanlig gå litt sport i at pynten ikke trenger å koste stort.

Det ligger flere bilder på mine sider på Instagram og Facebook, jeg heter Homemadebylise74 begge steder:)

La det gå litt sport i gjenbruket du også da vel!🎄